GeoCinema at EGU GA 2010

This year, for the first time, we will have a GeoCinema at the EGU General Assembly.

The schedule day by day is shown in the individual programme group schedules and below.

Monday
10:00–10:30 Eric Sanderson pictures New York – before the City (duration: 17 minutes)
10:30–12:00 O. Borderie: Careers in Astronomy & Space (duration: 52 minutes
12:15–13:15 Roland Schlich: 365 days under Antarctic Ice (duration: 60 minutes)
13:30–14:00 Jyrki Puupponen and Jaako Järvinen: Triangulation – The Base of Mapping in Finland (duration: 30 minutes)
14:15–14:45 PEAT News Network 1-5 (duration: 30 minutes)
15:00–15:30 James Balog: Time-lapse proof of extreme ice loss (duration: 22 minutes
15:30–16:00 ESA: A Breath of Venus (duration: 20 minutes)
16:00–16:15 IODP Expedition 1 (duration: 10 minutes)

Tuesday
10:00–10:30 ICE, The historian of the Earth (duration: 27 minutes)
10:30–11:00 Lilli Freda and Piergiorgio Scarlato – The 2002-2003 Stromboli eruption (duration: 18 minutes)
11:00–10:30 PEAT News Network 1-5 (duration: 30 minutes)
12:15–12:45 20 Thousand Years – The history of the Earth’s last great natural climate 13:00–13:15 IODP Expedition 2 (duration: 10 minutes)
13:30–14:00 Science@ESA, Episode 8: The Sun, our Local Star (duration: 25 minutes)
15:00–15:30 Lilli Freda and Piergiorgio Scarlato – The 2007 Stromboli eruption (duration: 15 minutes)
15:30–17:00 Pasi Toiviainen: The Venus Theory (duration: 52 minutes)
change (duration: 29 minutes)

Wednesday
10:00–10:30 ESA: Huygens Probe – Landing on an Earth-like world: the View from Huygens on January, 14, 2005 and Decent Science (duration: 10 minutes)
10:30–12:00 James Balog: Time-lapse proof of extreme ice loss (duration: 22 minutes)
13:30–14:00 Eric Sanderson pictures New York – before the City (duration: 17 minutes)
15:00–15:30 ESA: A Breath of Venus (duration: 20 minutes)
15:30–16:30 Jyrki Puupponen and Jaako Järvinen:Triangulation – The Base of Mapping in Finland (duration: 30 minutes)

Thursday
10:00–10:30 Lilli Freda and Piergiorgio Scarlato – The 2007 Stromboli eruption (duration: 15 minutes)
10:30–11:00 PEAT News Network 1-5 (duration: 30 minutes)
12:15–12:45 Science@ESA, Episode 8: The Sun, our Local Star (duration: 25 minutes)
13:30–14:00 Lilli Freda and Piergiorgio Scarlato – The 2002-2003 Stromboli eruption (duration: 18 minutes)
14:00–14:15 IODP Expedition 4 (duration: 10 minutes)
15:00–15:30 ICE, The historian of the Earth (duration: 27 minutes)
15:30–17:00 Roland Schlich: 365 days under Antarctic Ice (duration: 60 minutes)

Friday
08:30–10:00 O. Borderie: Careers in Astronomy & Space (duration: 52 minutes)
10:30–10:15 20 Thousand Years – The history of the Earth’s last great natural climate change (duration: 29 minutes)
12:15–13:15 Pasi Toiviainen: The Venus Theory (duration: 52 minutes)
13:30–13:45 IODP Expedition 5 (duration: 10 minutes)
14:15–14:45 PEAT News Network 1-5 (duration: 30 minutes)
15:00–15:30 ESA: Huygens Probe – Landing on an Earth-like world: the View from Huygens on January, 14, 2005 and Decent Science (duration: 10 minutes)

By Jennifer Holden

Advertisements

One Response to GeoCinema at EGU GA 2010

  1. Roland Schlich says:

    The Monday afternoon schedule is not correct. “365 Days under Antarctic Ice” was presented between 14:00 and 15:00. Please amend.

%d bloggers like this: